20 de març 2007

La polideta vermella i els 3 gossets


Ahir vaig llegir una "notícia": un autor ha reescrit tots els contes infantils en versions políticament correctes per no ferir sensibilitats. Així, per exemple: la caputxeta duia a la cistella "llaminadures baixes en calories i sodi"; o quan el caçador apareix per ajudar-la, la nena li espeta: "Sexista! Que et penses que una dona i un llop no poden solucionar els seus problemes sense un home?".
D'altra banda, a una escola anglesa han decidit susbstituir els clàssics 3 porquets, per tres gossos, ja que consideren (alumnes i mestres) que podria ferir la sensibilitat de la comunitat musulmana, tot i que aquesta ja s'ha manifestat dient que ho troben totalment absurd.
I jo em pregunto: és això una tècnica de màrqueting per tornar a popularitzar els contes infantils de tota la vida? Són els anglesos una colla de dropos sense feina? Es queixarà el sector porcí per aquesta pèrdua de protagonisme? Sortirà algú en defensa dels drets del llop, tan maltractat pels contes? No és sexista, acusar de sexista a algú que intenta ajudar pel fet de ser home? Tenim problemes per detectar la línia que separa el respecte de la més absoluta estupidesa? No hauria estat molt més divertit i instructiu fer la versió políticament incorrecte?

10 comentaris:

Pansete ha dit...

L'autor del que parla es diu James Finn Garner. Casualitats d'una vida guiada per la casualitat (la meva), la setmana passada me'l vaig agenciar. I li ben asseguro que el llibre té una mala llet notable: justament se'n fot a base de bé de la noció d'allò "políticament correcte"! De fet, un dels traductors al catàlà és en Quim Monzó -amb això, queda tot dit...-. El trobarà editat per Quaderns Crema.

Anònim ha dit...

Serà una bona compra doncs...

Sobre la correcció política, dir que aquest nadal a Lleida es va arribar a la cúspide de la paranoia (bé, a Barcelona també, doncs l'únic nadal que existia era el del Corte Inglés, al carrer ni una trista llum) de penjar mitges llunes al costat de les clàssiques llumetes nadalenques del carrer major, segons l'ajuntament per una millor integració de la comunitat musulmana.

Toca't els ous.

mrpage ha dit...

N'hi ha alguns que volen ser més papistes que el papa.

Això comença a fotre pena!

Senyor Giménez ha dit...

Abolim les tradicions i a tomar per cul! Creem-ne de noves!

Anònim ha dit...

Simplement, trist.
La gent s'avorreix, no sap que fer...i surten aquestes xorrades!
Jo em quedo amb el que és políticament incorrecte.

Unknown ha dit...

Buscaré el llibre, que té bona pinta.

Al salaequis sempre estem disposats a trobar noves versions dels contes populars, com sabeu de sobres.

Anònim ha dit...

Salaequis té un problema. No es pot visitar mentre tens noies de vint anys pel voltant. Et miren malament.

Unknown ha dit...

No s'ho pensi!!! Elles també el miren!

Anònim ha dit...

Cregui que ho dic per experiència.

Ara bé, reconec que va ser grandiós.

Questionaire ha dit...

La culpa és dels de Iniciativa-Verds. Mirin: si sóc calb, sóc calb. No tinc una "capacitat regeneradora de cuir cabellut reduïda". Els grassos són grassos i els paralítics paralítics. Estic fins a l'orgue sexual de la punta de la polla de tanta tonteria políticament correcte. Al final ens l'agafarem amb paper de fumar per no ofendre la punta dels dits.